Mirisne kapljice optimizma

NEKADA su parfeme čiji miris podseća na slatkiše najviše volele tinejdžerke. U međuvremenu, stvari su se promenile. I zrele žene sve češće kupuju parfemske bočice iz kojih se šire mirisne note koje podstiču dobro raspoloženje. Otuda slatkasti mirisi danas čine trećinu parfemskog tržišta.

Neurolozi ističu da od gena zavisi da li ćemo biti skloni slatkom. Budući da su slatke namirnice bogate energijom, za njima instinktivno posežemo kada se nalaze na trpezi. Na isti način reagujemo i kada osetimo "zašećereni" parfem. 

Reagujemo na vanilu, na esencije karamele, maline, jagode, borovnice, šljive, breskve, jabuke, kruške...

Osim toga, ne bi trebalo zanemariti ni efekat nostalgije, jer je dokazano da nas pojedini mirisi vraćaju u doba detinjstva i bezbrižnosti. Znaju to dobro stručnjaci u parfemskoj industriji, pa sve češće na tržište izbacuju parfeme koji, praktično, deluju kao antidepresivi. Kada ih naprskamo, kao da smo na sebe stavili kapljice optimizma.

Izvor: Novosti 

Prijava na sajt

Prijavite se za novosti sa naše stranice

 

Postanite nezavisni saradnik Amazon Cosmetics-a

Hiljade ljudi iskoristilo je poslovnu mogućnost koju nudi Amazon Cosmetics. Uspeh zavisi od energije i vremena koje Član ulaže, kao i od veličine i produktivnosti izgrađene Mreže. Članovi Mreže mogu sa minimalnim ulaganjem i bez rizika, u srazmeri sa uloženim vremenom i energijom, da ostvare značajan prihod. Zarada do 50% od lične prodaje + ostvarena dobit po marketing planu; a, takođe, možete zaraditi: laptop, auto, stan, ranč i naslednu penziju u neto iznosu od 1.000 € mesečno u trajanju od 20 godina. Postavljanje Vaših kontakt podataka kao distributera za Vaše mesto na našem sajtu.

 Kontaktirajte nas.